Скільки росіян хочуть припинення війни в Україні: ЗМІ оприлюднили результати закритого соцопитування

Читать на русском
Закрите соцопитування показало, що лише третина росіян виступають за негайне припинення війни в Україні. Що старші респонденти, то більше вони підтримують вторгнення.
AFP / Scanpix / LETA

30% росіян вважають, що війну в Україні потрібно зупинити прямо зараз, 57% опитаних вважають, що війну треба продовжувати, 13% – важко відповісти.

Такі дані закритого соцопитування, проведеного на замовлення кремля, повідомляє російське видання «Медуза».

У кремлі не хочуть, щоб росіяни замислювалися про тривалість війни в Україні – ЗМІУ кремлі не хочуть, щоб пропагандистські ЗМІ згадували, що вторгнення в Україну триває вже сто днів. Занепокоєні, що росіяни почнуть замислюватися, чому війна йде так довго і які успіхи в армії.

Росіян запитували: «Одні кажуть, що бойові дії в Україні потрібно зупинити якнайшвидше. Інші вважають, що бойові дії зараз не слід зупиняти. Яка думка вам ближча — перша чи друга?».

30% відповіли, що війну треба «зупинити якнайшвидше», 57% – треба продовжувати.

При цьому, як пише видання, чим старші респонденти, тим більше вони підтримують війну. У віковій групі 18–24 роки за припинення війни виступають 56%, а за продовження лише 19%. Серед росіян 25–34 років закінчення війни підтримують 43%, продовження бойових дій – 41%. Серед респондентів віком від 60 років за продовження вторгнення висловилися 72% опитаних.

Нагадаємо, за даними опитування ФОМ, через три місяці після нападу на Україну росіяни помітили, що їхній добробут погіршився.

Раніше російська соціологічна компанія склала портрет прихильників вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: