Байден схвалив пакет військової допомоги Україні на 550 мільйонів доларів: що туди входить

Читать на русском
Україна отримає не менше 75 тисяч снарядів для артилерійських гармат калібру 155 мм. Також буде передано неназвану кількість ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS
Ілюстративне фотоUS Army Force

Президент США Джозеф Байден підписав новий, сімнадцятий пакет військової допомоги для України загальною вартістю в 550 мільйонів доларів. До нього увійдуть боєприпаси до артилерійських гармат калібру 155 мм і ракети для РСЗВ HIMARS.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Арестович вважає, що США все-таки передадуть Україні ракети ATACMSАрестович нагадав, що повідомлення про те, що в Україну поставлено нове озброєння часто означають, що ця зброя вже мінімум тиждень, як використовується

При цьому, згідно з даними спікера Ради національної безпеки США Джона Кірбі, Україна отримає не менше 75 тисяч снарядів для артилерійських гармат калібру НАТО - тобто 155 міліметрів. Також в пакеті буде передано неназвану кількість ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Це буде сімнадцятий за рахунком пакет військової допомоги, а загальна сума витрат на військову допомогу складе близько восьми мільярдів доларів.

Водночас конгресмен Елісса Слоткін заявила, що в новому пакеті військової допомоги Україна отримає давно запитувані ракети ATACMS, які б'ють на відстань до 300 кілометрів. Про те ж саме заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна. Однак офіційних підтверджень того, що будуть передані саме ATACMS, а не стандартні ракети GMLRS, поки немає.

Нагадаємо, що 1 серпня в Україну прибули ще чотири додаткові одиниці високоточних ракетних систем HIMARS. Таким чином, Україна має вже 16 таких систем.

Цього ж дня в Україну з Німеччини прибули реактивні системи залпового вогню MARS II. Це німецька копія американської системи MLRS M270.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати поки що не готові надати Україні ракети ATACMS, які мають дальність застосування до 300 кілометрів і можуть застосовуватися для стрільби з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: