HIMARS, КШМ, багато боєприпасів: у Пентагоні розповіли, що буде в новому пакеті для України

Читать на русском
Одним з основних пунктів нового пакету допомоги буде 580 додаткових тактичних безпілотних авіаційних комплексів Phoenix Ghost
Ілюстративне фотоUS Army Force

Сполучені Штати в рамках нового пакету військової допомоги передадуть Україні не тільки чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS. Україна також отримає чотири командно-штабні машини, чимало безпілотників, додаткові кошти для боротьби з танками та 36 тисяч 105-мм снарядів.

Про це повідомляється на сайті Пентагону.

Загальна вартість переданої техніки складе 175 млн доларів. Частково вона буде вилучена із запасів Міноборони за розпорядженням президента США Джозефа Байдена, частково - придбана за рахунок Фонду ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Одним з основних пунктів нового пакету допомоги буде 580 додаткових тактичних безпілотних авіаційних комплексів Phoenix Ghost. Ці БПЛА будуть закуплені у виробника і передані ЗСУ, в Пентагоні відзначають, що Україна вже використовувала такі безпілотники та показала, що відмінно вміє застосовувати їх.

Нагадаємо, 25 липня Україна підписала перші договори на 260,5 млн гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проєктe «Армії дронів».

Крім цього, в розпорядженні Збройних сил України вже знаходяться три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард» з 15.

Польща передала Україні танки PT-91 Twardy, які оснащені модифікованою бронею. Вони вже прибули в Україну для посилення ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: