Росіяни розуміють, що їм кінець, коли бачать HIMARS – Буданов

Читать на русском
Україна робить велику ставку на РСЗВ HIMARS, оскільки після п'яти місяців війни ракетних тактичних комплексів залишилося дуже мало
Реактивна система залпового вогню HIMARSUS Army Force

Реактивні системи залпового вогню HIMARS, які були передані Україні Сполученими Штатами, різко змінили ситуацію на полі бою, дозволяючи українській армії більш ефективно винищувати російських окупантів.

Про це розповів глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє американське видання Washington Post.

Україні потрібно більше HIMARS і сучасної зброї, щоб зупинити війну – голова МЗС ЛатвіїЛатвія закликає посилити військову підтримку України і надати більше сучасного озброєння, зокрема ракетні системи HIMARS.

За словами Буданова, зараз найбільш далекобійною системою, яка є в розпорядженні Збройних сил України, залишається радянський оперативно-тактичний ракетний комплекс «Точка-У», максимальна дальність якого - 120 км. Однак після п'яти місяців цих ОТРК залишилося дуже мало. Тому Україна робить велику ставку на РСЗВ HIMARS.

«Якщо ми отримаємо далекобійні боєприпаси, ми будемо використовувати їх. І росіяни знають, що в будь-якому випадку з цією зброєю їм кінець... Адже ми не втратили жодного HIMARS, попри те, що заявляли росіяни» - додав Буданов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати поки що не готові надати Україні ракети ATACMS, які мають дальність застосування до 300 кілометрів і можуть застосовуватися для стрільби з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Також Сполучені Штати Америки разом з союзниками навряд чи зможуть задовольнити абсолютно весь попит України на реактивні системи залпового вогню HIMARS, але нададуть їх стільки, скільки зможуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: