У Пентагоні назвали брехнею всі заяви росії про нібито знищення РСЗВ HIMARS

Читать на русском
Всі спроби російських окупантів якимось чином адаптуватися до наявності HIMARS на полі бою, або якось перешкодити їм не мають успіху
Реактивна система залпового вогню HIMARSКорпус морської піхоти США

Всі заяви росії про нібито знищення американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, які були передані Україні, не відповідають дійсності.

Про це заявив представник Пентагону на брифінгу 22 липня, повідомляє американський телеканал CNN.

«Станом на ранок сьогодні, згідно з нашими переговорами з українцями, це брехня. Всі HIMARS продовжують залишатися скалкою в боці для росії» - зазначив він, додавши, що всі установки цілі завдяки високій майстерності українських артилеристів.

Чиновник американського оборонного відомства також підкреслив, що всі спроби російських окупантів якимось чином адаптуватися до наявності HIMARS на полі бою, або якось перешкодити їм не мають успіху.

Залужний повідомив про стабілізацію ситуації на фронтіВажливим фактором стало своєчасне прибуття М142 HIMARS, які точними ударами абсолютно зруйнували логістику російських окупантів

«Українці потужно зосередилися на російських командних пунктах, на логістичних об'єктах, в тому числі складах зброї, тому росіяни намагаються пом'якшити наслідки за допомогою маскування, пересування, зміни локацій. Не можу сказати, наскільки це ефективно, але, здається, не дуже» - резюмував він.

Нагадаємо, 22 липня президент США Джозеф Байден розпорядився виділити новий пакет військової та оборонної допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових. Серед іншого ЗСУ отримають ще чотири системи HIMARS.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україні потрібно близько 50 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

Наявність американських РСЗВ у ЗСУ викликає серед окупантів таку істерику, що вони масово плодять фейки про нібито знищення, продаж росіянам або захоплення установок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: