Україні потрібно більше HIMARS і сучасної зброї, щоб зупинити війну – голова МЗС Латвії

Читать на русском
Латвія закликає посилити військову підтримку України і надати більше сучасного озброєння, зокрема ракетні системи HIMARS.
Facebook

Латвія закликає посилити військову підтримку України і надати більше сучасного озброєння, зокрема ракетні системи HIMARS.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.

«П'ять місяців з того часу, як росія напала на Україну, у той час, як Україна продовжує боротися, ми повинні продовжувати підтримувати її, замість порожніх розмов потрібно більше HIMARS та інших сучасних систем озброєння, щоб зупинити війну», – йдеться в повідомленні.

Данілов пояснив, чому 90% інформації з фронту залишається закритою для суспільстваІнформація з фронту та про стан справ у ЗСУ вкрай чутлива. Більшу її частину розголошувати не можна.

Нагадаємо, Рада ЄС формалізувала рішення про надання Україні додаткових 500 млн євро військової допомоги. Майже всю суму спрямують на закупівлю техніки.

Додамо, Сполучені Штати Америки разом з союзниками навряд чи зможуть задовольнити абсолютно весь попит України на реактивні системи залпового вогню HIMARS, але нададуть їх стільки, скільки зможуть.

Колишній спеціальний представник Сполучених Штатів Америки в Україні Курт Волкер заявляв, що Західне та американське озброєння, яке надходить в Україну, вже змінює баланс на фронті. Ситуація ще більше зміниться на користь Збройних сил України, коли прибуде більша кількість озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: