Отримання Україною HIMARS посіяло жах в інфопросторі росії – аналітики

Читать на русском
За даними аналітиків, навіть російські ЗМІ відступили від своїх звичних пропагандистських штампів і почали з небажанням визнавати, що поява в Україні американських систем стала поворотним моментом у війні
Реактивна система залпового вогню HIMARSdsnews.ua

Успішне застосування Україною американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, які успішно винищують російські склади, військові бази та командні пункти, посіяло жах в інформаційному просторі росії. Окупанти почали всерйоз побоюватися програти війну.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 24 липня.

За даними аналітиків, навіть російські ЗМІ відступили від своїх звичних пропагандистських штампів і почали з небажанням визнавати, що поява в Україні американських систем стала поворотним моментом у війні. Винищення російських складів, вузлів зв'язку, тилових баз, командних пунктів чинить руйнівний вплив на російське просування в Україні - руйнується логістика, управління військами, критично падає і без того невисокий бойовий дух російських солдатів.

У США розповіли, скільки HIMARS готові передати Україні у якості військової допомогиЗапит України щодо 50 систем HIMARS буде вкрай важко реалізувати. Але меншу кількість ракетних систем передати цілком реально

Росіяни намагаються налагодити протидію ударам HIMARS; так, вони почали ретельно маскувати свої склади, намагаються міняти їх місце розташування, розосереджувати або виносити за межі дії РСЗВ. Однак наголошується, що ці заходи не дають очікуваного ефекту, тому склади продовжують горіти, а окупанти втратили можливість використовувати один зі своїх головних козирів - проводити масовані артилерійські обстріли.

Нагадаємо, 22 липня президент США Джозеф Байден розпорядився виділити новий пакет військової та оборонної допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових. Серед іншого ЗСУ отримають ще чотири системи HIMARS.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україні потрібно близько 50 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

Наявність американських РСЗВ у ЗСУ викликає серед окупантів таку істерику, що вони масово плодять фейки про нібито знищення, продаж росіянам або захоплення установок. Цю брехню вже спростував Пентагон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: