У Болгарії стався вибух на складі боєприпасів торговця зброєю, якого раніше отруїли росіяни

Читать на русском
Згідно зі словами власника складу, там зберігалися застарілі боєприпаси, які були замовлені компаніями, але не були оплачені.
Еміліан Гебревфото: dw.com

Близько 4 години ранку неділі, 31 липня, на складі боєприпасів компанії «ЕМКО» під містом Карнобат у Болгарії стався вибух.

Про це повідомляє місцеве видання BNR.

Зазначається, що внаслідок вибуху виникла пожежа, яку наразі ліквідовано.

Місце інциденту було обстежено безпілотником, територія буде закритка протягом 72 годин.

Заступниця міського голови Карнобату Стефка Іванова повідомила, що ані людських жертв, ані загрози населенню немає.

Згідно зі словами власника складу Еміліана Гебрева, там зберігалися застарілі боєприпаси, які були замовлені компаніями, але не були оплачені.

Болгарський бізнесмен Гебрев визнав, що постачав зброю для України – NYTУ 2014 році Гебрев уклав контракт з уповноваженими українськими компаніями на постачання зброї для Збройних сил України.

«Ні про яку людську помилку не йдеться, тому що людської помилки немає. О четвертій ранку пролунав вибух, а потім загорівся склад. Що було всередині, ніхто сказати не може. Протягом 24 годин заходити всередину заборонено, але це, в принципі, боєприпаси, які вже не потрібні на заводі. Якась фірма колись щось замовляла, потім через несплату не отримала товар, а нам не залишилося іншого вибору, як зберігати його там», - зазначив Гебрев.

Варто зазначити, що болгарська прокуратура звинувачує трьох офіцерів російської військової частини 29155 в отруєнні Гебрева у січні 2020 року та видала ордери на їхній арешт. Правоохоронці мають записи з камер відеоспостереження, на якому один із кілерів, ймовірно, мазав отруту на дверні ручки автомобілів Гебрева, його сина та старшого менеджера в гаражі біля їхніх офісів у столиці Болгарії Софії.

Раныше ми повыдомляли, що напередодні на узбережжі Болгарії виявили частину російської ракети ЗРК «Панцир».

Нагадаємо, 17 квітня прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш повідомив про отримання інформації від чеських спецслужб про причетність співробітників ГРУ рф до вибуху на складі боєприпасів у селі Врбетіце.

Тоді ж було оголошено про рішення вислати 18 російських дипломатів. За інформацією європейських ЗМІ, вони були співробітниками російської розвідки та працювали під прикриттям.

Москва відкинула дані звинувачення, а у якості відповідного заходу МЗС рф оголосив персонами нон грата 20 чеських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: