Допомога з Європи: Кулеба подякував премʼєру Болгарії за старт збору коштів для України

Читать на русском
Болгарія засудила вторгнення рф в Україну, проголосувала за підтримку санкцій Європейського Союзу проти росії та прийняла вже понад 90 тис. українських біженців.
фото: БНР

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував премʼєр-міністру Болгарії Кирилу Петкову за ініціювання кампанії зі збору коштів для України.

Про це голова українського відомства заявив у Твіттері.

Премʼєр-міністр Болгарії оголосив про початок кампанії зі збору коштів для українського уряду, закликавши пожертвувати місячну зарплату, як він це вже зробив.

«Вдячний прем’єр-міністру Болгарії Кирилу Петкову за ініціювання громадської кампанії зі збору коштів для України та допомоги нам зміцнити нашу обороноздатність. Цей крок демонструє справжню солідарність Болгарії з Україною. Я добре це відчув, коли минулого тижня мене прийняв премʼєр-міністр Петков у Софії», - зазначив глава української дипломатії.

Варто зазначити, що Болгарія засудила вторгнення рф в Україну, проголосувала за підтримку санкцій Європейського Союзу проти росії та прийняла вже понад 90 тис. українських біженців.

Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну – КулебаДмитро Кулеба закликав надати Україні зброю прямо зараз, інакше допомога може прийти надто пізно.

Нагадаємо, що Болгарія відмовилася платити за газ у рублях.

Раніше у Болгарії спростували повідомлення про викрадення свого консула в окупованому російськими військами Мелітополі.

Також нагадаємо, що Кулеба звернувся до європейських лідерів щодо питання ембарго на нафту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: