В Росії висловили протест Чехії після оголошення про висилку дипломатів

Читать на русском
Прага вислала 18 співробітників російського посольства на тлі інформації про те, що російські агенти причетні до вибуху на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році.
Фото BBC

Прага вислала 18 співробітників російського посольства на тлі інформації про те, що російські агенти причетні до вибуху на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році.

Про це вказано у повідомленні відомства.

«Влада Чехії ухвалила безпрецедентне рішення про висилку 18 співробітників російського посольства під голослівними і надуманими приводами про причетність російських спецслужб до вибуху в 2014 році на військових складах в населеному пункті Врбетице», – йдеться в повідомленні.

У МЗС Росії вважають, що цей крок став продовженням серії антиросійських акцій, скоєних Чехією за останні роки.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Не можна не бачити також американський слід. У прагненні догодити США на тлі нещодавніх американських санкцій проти Росії чеська влада в цій частині навіть перевершила своїх заокеанських господарів», – наголосили у повідомленні.

Російське відомство висловило чеській владі рішучий протест. Обіцяють вжити заходів, які мають змусити авторів цієї провокації усвідомити всю повноту відповідальності за руйнування основ нормального розвитку відносин між нашими країнами.

Нагадаємо, Україна висловила солідарність Чехії, яка вирішила вислати з території країни відразу 18 російських дипломатів після того, як слідство запідозрив Росію у причетності до вибухів на складах у місті Врбетіца в 2014 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: