Агентство S&P знизило рейтинг України до переддефолтного

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті з рівня CCC+ до CC.
Фото DW

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті з рівня CCC+ до CC.

Про це йдеться на сайті агентства.

Рейтинг України в іноземній валюті знижено з CCC+ до CC з подальшим негативним прогнозом. Таке рішення в агентстві прийняли у зв'язку з рішенням Кабміну просити про відстрочку виплат за всіма зовнішніми зобов'язаннями держкомпаній на 24 місяці.

Перший «воєнний» прогноз НБУ: що буде з зарплатами, цінами та комунальними тарифамиІнфляційний звіт Нацбанку України за липень 2022 року містить перший воєнний прогноз. У фіскальному регуляторі зорієнтували, якими будуть рівні безробіття та інфляції, як зміняться доходи населення, ціни на харчі, пальне та комунальні тарифи.

«S&P може знову знизити рейтинг до вибіркового дефолту, якщо до середини наступного місяця уряд у Києві змусить власників облігацій погодитися на дворічне заморожування виплат і зміни ваучерів на так звані ВВП-ордери», – пишуть у Bloomberg.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» допустив технічний дефолт за єврооблігаціями. Відомо, що у компанії запропонують власникам єврооблігацій нову угоду для отримання відстрочки виплат.

Додамо, «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відстрочення з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Компанії у цьому відмовили.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій сплив 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: