Україна вже може переломити ситуацію на фронті – The Washington Post

Читать на русском
Аналітики відзначають, що успіх в Лисичанську - останній стратегічний успіх росії. Відтоді вже майже місяць росія не може добитися нічого
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Західне озброєння, отримане Україною, допомагає її армії переломити хід війни на свою користь. Західні аналітики впевнені, що Україна вже в змозі це зробити, оскільки російське просування практично зупинилося.

Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

WSJ: Україна зазнає труднощів з доставкою західної військової допомоги на фронтУкраїна отримує сучасні та ефективні західні види озброєнь, які вже змінили ситуацію на полі бою. Однак освоєння і застосування цієї зброї стикається з низкою проблем

«Просування росії в Україні майже зупинилося, оскільки нещодавно доставлена західна зброя допомагає українським силам відновити перевагу, яку вони втратили в останні місяці, відкриваючи вікно можливостей, щоб знову переламати хід війни на свою користь. Російські війська не домоглися значних територіальних успіхів з моменту відступу України 2 липня з Лисичанська» - наголошується в матеріалі.

Аналітики відзначають, що успіх в Лисичанську - останній стратегічний успіх росії. Відтоді вже майже місяць росія не може добитися нічого. Деякі експерти намагаються пов'язати такий стан справ з так званою «оперативною паузою», про яку оголосила росія після падіння Лисичанська - щоб російські війська могли відпочити та відновити свої бойові можливості. Інші нагадують, що офіційно про закінчення цієї паузи російські військові заявили 16 липня, але з того часу жодних успіхів у російських військ немає.

«Зараз росіяни втрачають ініціативу, а вона або є, або ось-ось з'явиться в українців. HIMARS є ключем до цього» - сказав виданню аналітик Інституту вивчення війни Джордж Баррос.

Зеленський назвав найважливіше національне завдання для УкраїниЗараз немає тих людей, які сумнівалися б у перемозі України. Є ті, хто сперечається, коли і як цього досягти. Це ознака віри в Україну

На його думку, російські війська близькі до повного вичерпання сил для подальшого просування і їм доведеться визнати нездатність захопити весь Донбас. Максимум успіхів, на які може розраховувати росія - взяття ще пари міст типу Сіверська або Бахмута, але не більше.

Однак аналітики попереджають, що скидати російські сили з рахунків одно. У росії йде масштабна вербувальна кампанія, яка дозволить залучити в армію великі маси гарматного м'яса. Тактика окупантів адаптується до нових умов війни, і може адаптуватися ще раз. Також росія може використовувати хімічну і ядерну зброю в Україні, якщо переконається в тому, що зазнає поразки.

З усім тим, Україна може перехопити ініціативу. Західні ракетні системи винищують російські бази та склади боєприпасів - росіянам довелося виносити склади якнайдалі, що сильно ускладнило їм логістику. Але ракетні системи - не панацея; тепер все залежить від української піхоти.

У росії ПВК «Вагнер» набирає рекрутів серед злочинців – ЗМІДобровольцям з-поміж злочинців обіцяють золоті гори - зарплатню за пів року служби у 200 тисяч рублів та амністію. Але тільки в тому випадку, якщо вони повернуться живими

«Все буде залежати від здатності України виставити достатньо живої сили, звичайної артилерії та боєприпасів, щоб відкинути російські війська, і росія як і раніше зберігає загальну чисельну перевагу» - зазначив виданню один з офіцерів Корпусу морської піхоти США, який обізнаний про ситуацію.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данилов розповів, за якої умови Україна може здобути перемогу над росією до кінця 2022 року.

Міністр оборони Олексій Резніков також вважає за можливе закінчити війну з росією до кінця цього року. Можливо, як мінімум, звільнити українські території станом на 23 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: