Україна попросила Туреччину перевірити три судна росії на наявність краденого зерна

Читать на русском
Зазначені судна у квітні й травні виходили в рейси з зернового термінала, який знаходиться в Севастополі на території тимчасово окупованого росією Криму
Сухогруз-злодій «Матрос Позиніч»Reuters

Україна направила звернення до Туреччини з вимогою перевірити три судна, які ходять під російським прапором і займаються перевезеннями зерна. Ці судна підозрюються в тому, що перевозять вкрадене росією в Україні зерно.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, ще 13 червня Офіс Генерального прокурора України направив лист до Міністерства юстиції Туреччини, в якому попросив провести розслідування щодо трьох судів, які підозрюються Україною в причетності до перевезення краденого зерна.

В українських портах блокується 22 мільйони тонн зернаУкраїна працює на дипломатичному рівні з двох питань: перешкодити купівлі іншими країнами у росії краденого українського зерна і забезпечити безпеку суден-зерновозів, які будуть вивозити зерно

Передбачається, що ці судна перевозили зерно, вкрадене в Херсонській області України. Зазначені судна у квітні й травні виходили в рейси з зернового термінала, який знаходиться в Севастополі на території тимчасово окупованого росією Криму.

«Всі три великих сухогрузи - «Михайло Ненашев», «Матрос Позиніч» та «Матрос Кішка» - належать дочірній компанії російської державної компанії Об'єднана суднобудівна корпорація, що знаходиться під санкціями Заходу, згідно з судноплавною базою даних Equasis. Російська компанія на запит щодо коментарів не відповіла» - йдеться в матеріалі агентства.

Нагадаємо, 3 липня Туреччина затримала російське судно, що перевозило викрадене українське зерно. Україна подала запит на арешт корабля і конфіскацію майна. Якщо слідством буде доведено, що зерно було вкрадено в Україні – його продадуть, а гроші направлять до держбюджету.

Водночас ЗМІ пишуть, що попри твердження влади Туреччини, що країна не купує у росії крадене українське зерно з окупованих територій, були виявлені докази зворотнього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: