Затримане в Туреччині судно рф з краденим зерном відпустили: МЗС України викликало посла

Читать на русском
Затримане у порту Туреччини російське судно з краденим українським зерном відпустили. Україна обурена, посла Туреччини викликали до МЗС у Києві.
ілюстративне фотоusm.media

Російське судно «Жибек Жолі», яке перевозило вкрадене російськими окупантами українське зерно, випустили з турецького порту Карасу. У зв'язку з цим турецького посла у Києві викликали до українського дипвідомства.

Про це йдеться у заяві МЗС України у четвер, 7 липня.

Кулеба сумнівається, що угода щодо розблокування експорту зерна відбудеться найближчим часомДмитро Кулеба не думає, що у переговорах щодо розблокування експорту зерна найближчим часом можливий прорив. Нинішня ситуація, зазначив міністр, дає росії важелі впливу на Україну.

«МЗС та міжнародні партнери України засуджують злочинні дії рф щодо викрадення та вивезення з української території зернових до іноземних країн. Особливо кричущою нагодою стало російське судно «Жибек Жолі», яке намагалося перевезти вкрадене зерно з окупованого Бердянська до турецького порту Карасу», - йдеться у коментарі.

У МЗС нагадали, що завдяки оперативному втручанню органів влади України це судно не змогло розвантажити крадене зерно, воно було затримано. До турецької сторони було направлено запит на арешт судна та вантажу.

«Водночас, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущене», - розповіли у дипвідомстві.

Українська сторона з «глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію та звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування цієї ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України».

Крім того, через цю ситуацію до МЗС України викликали посла Туреччини у Києві.

Нагадаємо, про затримання судна рф із краденим зерном у Туреччині повідомлялося 3 липня.

Пізніше журналісти програми «Схеми» заявили, що незважаючи на твердження влади Туреччини, що країна не купує у росії крадене українське зерно з окупованих територій, є протилежні докази.

У той же час посол України в Туреччині розповів, як планували повертати вкрадене зерно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: