КНДР провела масштабні ракетні випробування: запущено мінімум вісім ракет

Читать на русском
ОКНШ Південної Кореї повідомив про запуск тільки однієї ракети - це вже 18-й запуск ракети з боку КНДР з січня 2022 року
Ілюстративне фотоtwitter.com

Північна Корея провела масштабні ракетні випробування. Мінімум вісім пусків балістичних ракет малої дальності було зафіксовано вранці 5 червня, ракети пішли в бік східного моря.

Про це повідомляє південнокорейське видання Yohnap з посиланням на власне джерело та Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

ОКНШ Південної Кореї повідомив про запуск тільки однієї ракети - це вже 18-й запуск ракети з боку КНДР з січня 2022 року. Він відбувся після того, як Південна Корея і США завершили спільні військові навчання, в яких брав участь американський авіаносець. Інші подробиці ОКНШ повідомляти відмовився.

Однак пізніше джерело повідомило виданню, що було мінімум вісім ракетних пусків. Запуски проводилися протягом 40 хвилин з району Сунана біля столиці КНДР Пхеньяна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що старий «ядерний порядок», який склався після закінчення холодної війни, вичерпав себе ще до того, як росія вторглася в Україну. Зараз же він поступається місцем ері безладу і підвищеного ризику нової гонки ядерних озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: