КНДР знову провела ракетний пуск – випробувала керовану зенітну ракету

Читать на русском
У Державному департаменті вже заявили, що США глибоко стурбовані ракетними пусками, які виробляє КНДР
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Північна Корея провела другий ракетний пуск за два дні. Цього разу випробовувалася керована зенітна ракета. Випробування пройшли успішно.

Про це 1 жовтня повідомило південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на повідомлення, яке оприлюднило Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК).

«Академія оборонних наук КНДР 30 вересня провела випробування нової зенітної ракети, розробленої нею, з метою підтвердити практичність роботи пускової установки, радара і комплексної машини бойового управління, а також комплексні бойові характеристики цієї ракети» - сказано в повідомленні.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вже заявив, що США глибоко стурбовані ракетними пусками, які виробляє КНДР і вважають, що дії Північної Кореї сіють нестабільність і підривають світову безпеку.

Нагадаємо, 29 вересня Північна Корея заявила про успішні випробування гіперзвукової ракети Hwasong-8. згідно із заявою уряду КНДР, цей крок повинен зміцнити обороноздатність Північної Кореї.

У США заявили, що не вважають випробування північнокорейської гіперзвукової ракети, про успіх яких привселюдно оголосив Пхеньян, загрозою для безпеки Сполучених Штатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: