США, Японія і Південна Корея обговорили загрозу з боку КНДР

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен і його японські та південнокорейські колеги зустрілися в суботу на Гаваях, де обговорили загрозу з боку Північної Кореї.
Фото AFP

Держсекретар США Ентоні Блінкен і його японські та південнокорейські колеги зустрілися в суботу на Гаваях, де обговорили загрозу з боку Північної Кореї.

Про це повідомляє The Associated Press.

На пресконференції після зустрічі Блінкен заявив, що Північна Корея «перебуває на стадії провокації». Країни засудили нещодавні запуски ракет, здійснені КНДР. Деякі експерти стверджують, що Північна Корея використовує випробування зброї, щоб тиснути на адміністрацію президента Джо Байдена для відновлення давно зупинених ядерних переговорів.

Посадовці опублікували спільну заяву, в якій закликали Північну Корею до діалогу та припинення своєї «незаконної діяльності». Адміністрація Байдена запропонувала Північній Кореї провести відкриті переговори, але без пом'якшення санкцій як реакції на відсутність істотного скорочення ядерної програми країни.

Нагадаємо, що 12 січня КНДР провела чергове випробування власної гіперзвукової ракети. Випробування було настільки важливим, що його відвідав особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Раніше Північна Корея 5 січня провела ракетне випробування - перше у 2022 році. При цьому тип випущеного в бік Японського моря снаряда встановити не вдалося.

У США готують відповідь на північнокорейські ракетні випробування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: