Зустріч «Рамштайн-4»: Резніков назвав три основні пріоритети України

Читать на русском
Очільник Міноборони додав, що перші результати у вигляді звільнення острова Зміїний усі бачили. Ця робота триває. Не виключені нові «жести доброї волі» від окупантів.
kmu.gov.ua

Наразі розблокування українських портів, ремонт іноземної військової техніки та вповадження «натівської» програми LOGFAS - є трьома пріорітетами України.

Про це мінстр оборони України Олексій Резніков заявив під час зустрічі «Рамштайн-4».

У своєму виступі на зустрічі союзників Резніков наголосив на трьох пріоритетах України.

По-перше, це зміцнення «mission oriented approach».

«Ми просимо колег сконцентрувати зусилля на збільшенні спроможностей ЗСУ здійснити конкретні місії», - сказав міністр.

Бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії – ПентагонБойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії, тому підтримка з боку Заходу має бути невідкладною.

Одна з них - розблокування портів та забезпечення безпеки у західній частині Чорного моря.

Очільник Міноборони додав, що перші результати у вигляді звільнення острова Зміїний усі бачили. Ця робота триває. Не виключені нові «жести доброї волі» від окупантів.

По-друге, час систематизувати роботу з обслуговування та ремонту іноземної техніки, яку отримує Україна.

«Це масштабне завдання, оскільки вже йдеться про сотні одиниць. Потрібна координація багатьох країн у юридичній, фінансовій, організаційній площині та на рівні виробничих потужностей», - наголосив Резніков.

По-третє, Україна активізує зусилля із забезпечення прозорості обліку та використання міжнародної військової допомоги. Зокрема, буде пришвидшено процес впровадження програми Північноатлантичного Альянсу LOGFAS.

Нагадаємо, що у США розповіли подробиці нового пакету військової допомоги для України, куди увійдуть додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Раніше Резніков запропонував світовим виробникам озброєння тестувати зразки на російських окупантах.

Також нагадаємо, що Україні потрібно близько 50 систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: