В Україні запустять три системи для моніторингу постачання зброї – Резніков

Читать на русском
Для моніторингу, контролю та логістичного забезпечення військової техніки та озброєння, що надаються західними партнерами, в Україні запустять у роботу три спеціальні системи.

Для моніторингу, контролю та логістичного забезпечення військової техніки та озброєння, що надаються західними партнерами, в Україні запустять у роботу три спеціальні системи.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков під час презентації нового модуля інформаційно-аналітичної системи СОТА для моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, пише Укрінформ у четвер, 21 липня.

«Згідно з нашими планами, будуть три системи, пов'язані з моніторингом, контролем та логістичним забезпеченням постачання військової техніки та зброї Україні», - повідомив Резніков.

За словами міністра, росія зараз активно просуває наратив щодо нібито неналежного використання Україною зброї, наданої міжнародними партнерами, тому впровадження потужної та якісної інформаційної системи моніторингу дозволить мати максимальний контроль над озброєнням, що поставляється в Україну.

WSJ: Україна зазнає труднощів з доставкою західної військової допомоги на фронтУкраїна отримує сучасні та ефективні західні види озброєнь, які вже змінили ситуацію на полі бою. Однак освоєння і застосування цієї зброї стикається з низкою проблем

Він нагадав, що у 2019 році Україні в обмеженому обсязі була надана натовська система LOGFAS – найкраща логістична система у світі, а в українських військових навчальних закладах вже відкрили курси підготовки операторів цієї системи.

«Крім того, Міноборони офіційно звернулося до НАТО через штаб-квартиру в Брюсселі з проханням надати Україні розширеного пакету ліцензій, а також технічних працівників для оволодіння цією системою. Головна мета для вищого військового керівництва – запровадити таку систему в армії до бригадного рівня», - зазначив Резніков.

Як пояснив міністр, система дозволяє контролювати все - від митних операцій на кордоні до постачання кінцевому споживачеві. Крім того, система повідомляє і необхідність боєприпасів, запчастин тощо. На запровадження програми необхідно близько двох років, але розпочати роботу над цим потрібно вже сьогодні.

За словами Резнікова, після повномасштабного вторгнення українські та американські ІТ-фахівці створили нову програму, яка забезпечує базові логістичні підходи щодо контролю озброєння. Найближчим часом її буде представлено на засіданні уряду, анонсував міністр.

Третьою системою контролю, за словами міністра, буде згаданий модуль інформаційно-аналітичної системи СОТА.

Нагадаємо, в МЗС України повідомили, що країна-агресор поширює фейк про нібито нецільове використання наданої західними партнерами зброї з метою зірвати її подальші поставки.

19 липня у Раді створили спеціальну комісію для контролю за використанням західної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: