Словенія готує новий пакет допомоги для України

Читать на русском
Словенія вже готує новий пакет воєнної допомоги для України для протидії російській агресії.

Словенія готує новий пакет воєнної допомоги для України для протидії російській агресії.

Про це повідомила міністр закордонних справ Словенії Таня Файон на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві у середу, 27 липня, передає Інтерфакс-Україна.

У Мінфіні підрахували, скільки допомоги може отримати Україна до кінця рокуДо кінця поточного року Україна може отримати від іноземних партнерів 17 мільярдів доларів фінансової допомоги з урахуванням уже одержаних коштів.

«Звичайно, до нас зверталися за додатковою військовою допомогою. Це те, що ми обговорюватимемо зараз, тому що у нас новий уряд. Ми готуємо новий пакет допомоги для України, тож це буде обговорюватися буквально протягом наступних кількох днів. Але я запевнила міністра, що Словенія надаватиме допомогу і прислухатиметься до всіх потреб України», - сказала Файон.

Нагадаємо, США в рамках нового пакету військової допомоги передадуть Україні не лише чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS. Україна також отримає чотири командно-штабні машини, чимало безпілотників, додаткові засоби для боротьби з танками та 36 тисяч 105-мм снарядів.

Також повідомлялося, що Україна планує отримати від МВФ 15-20 мільярдів доларів на потреби країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: