Сполучені Штати оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні: що отримаємо

Читать на русском
Адміністрація президента США оголосила про виділення Україні нового пакета оборонної допомоги на суму до $175 мільйонів.
Українська правда

Президент США Джо Байден розпорядився виділити новий пакет військової та оборонної допомоги Україні на суму до $175 мільйонів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Білого дому.

«Я делегую повноваження держсекретарю відповідно до розділу 506(a)(1) закону про іноземну допомогу розпорядитися про виділення до $175 мільйонів на оборонні вироби та послуги Міністерства оборони, а також на військове навчання та підготовку, щоби надати допомогу Україні», - зазначається в повідомленні Байдена.

Резніков розповів, скільки HIMARS потрібно Україні для контрнаступу на окупантівПри цьому з початку 1996 року таких РСЗВ було виготовлено всього 540 одиниць. Таким чином, Резніков розраховує мінімум на 20 відсотків цієї зброї для України

При цьому, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі уточнив, що саме включатиме новий пакет допомоги.

Згідно його словами, Україні буде передано чотири додаткових системи РСЗО HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч інших боєприпасів, техніку й обладнання.

Водночас, окрім $175 мільйонів, які виділяються рішенням президента, будуть надані додаткові кошти, й загальна сума пакета становитиме $270 мільйонів.

Кірбі підкреслив, що українські військові «дуже ефективно» застосовують західні зразки озброєнь, зокрема системи HIMARS, які вже змінили ситуацію на полі бою.

Представник Білого дому також запевнив, що «Сполучені Штати підтримуватимуть уряд і народ України, скільки буде потрібно».

Раніше стало відомо про те, до кінця поточного тижня Білий дім оголосить про новий пакет військової допомоги Україні, куди увійдуть додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Станом на 15 липня було відомо, що за допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS за останні тижні вдалося знищити понад 30 військових об'єктів російських військ. Результатом успішних атак із логістики окупантів стало те, що вони змушені одразу везти боєприпаси машинами на передову.

Нагадаємо, що посол України пояснила, коли США застосують програму ленд-лізу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: