ВАКС відмовився відстрочити вирок ексдиректора державного елеватора

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні подання Центру пробації в Харківській області про відстрочку виконання судового рішення.

Вищий антикорупційний суд відмовився відстрочити виконання вироку колишнього директора філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Володимира Деркача, якого засудили до 3,5 років тюрми зі 8500 грн штрафу за зловживаннях на суму понад 14,7 млн грн.

Таке рішення 19 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні подання Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про відстрочку виконання судового рішення засудженому (Володимиру Деркачу – ред.) - відмовити», – йдеться в рішенні.

Ймовірно орган пробації просив відстрочити виконання вироку в частині сплати штрафу на суму 8500 грн, оскільки сам засуджений вже відбуває основне покарання у вигляді позбавлення волі в Менській виправній колонії (№ 91). Вона розташована у Чернігівській області.

Зазначимо, що спочатку ексдиректору філії ДПЗКУ повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн. Водночас після укладання угоди про визнання винуватості обвинувачення перекваліфікували на зловживання службовим становищем, що є менш тяжким злочином та передбачає покарання до 6 років замість до 15 років у разі визнання винним у заволодінні майном.

Нагадаємо, за версією обвинувачення,, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: