Апеляція ВАКС залишила під арештом ексдиректора філії ДПЗКУ

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката підозрюваного на обраний запобіжний захід.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього директора філії «Партизанський елеватор» АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Володимира Деркача, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн.

Таке рішення 11 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Деркача з альтернативою понад 4,75 млн грн застави. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. На думку захисника, підозра його клієнту необґрунтована, безпідставна та надумана, а ризики перешкоджання слідству – недоведені. До того ж, Деркач нібито не переховувався, був постійно на зв'язку, з'являвся на всі виклики детектива та прибув до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Однак, вивчивши скаргу, апеляційна палата ВАКС залишила її без задоволення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору філії ДПЗКУ. За версією слідства, у листопаді-грудні 2019 року на той час керівник філії «Партизанський елеватор» ДПЗКУ продавав зерно, яке перебувало на балансі державної корпорації, приватному підприємству.

Проте в ході досудового розслідування було встановлено, що відвантаження понад 3 тис. тон зерна відбулось без дозволу власника, а отримані внаслідок незаконних операцій кошти були привласнені посадовцем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: