ЗСУ уразили п'ять опорних пунктів ворога на півдні та знищили більше 60 окупантів

Читать на русском
Ракетно-артилерійськими підрозділами Збройних Сил України за бойовий день виконано 271 вогневе завдання.
https://24tv.ua/

Українські захисники за минулу добу, 27 липня, завдали ударів по п'яти опорних пунктах агресора на півдні, а також знищили 66 російських загарбників, три танки та іншу військову техніку.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ворог, переважно тримаючись рубежів оборони, наважився на контрудари на двох напрямках: з Брускінського на Білогірку та з Новогреднєвого на Андріївку. Успіхів не мав. З втратами відійшов. Надвечір ворог знов атакував Миколаїв реактивними системами залпового вогню «Смерч». Влучання у відкриті поверхні одного з районів міста без втрат та руйнувань, лише підкреслює сутність психологічного тиску таких атак», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, авіація ЗСУ завдала по російським окупантам п'ять ударів. Парами штурмовиків та бомбардувальником уражено три ворожі опорні пункти, гелікоптерними парами - ще два, навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Удар по Антонівському мосту зруйнував логістичні шляхи окупантів – ОВАТочним ударом по Антонівському мосту в Херсоні ЗСУ зруйнували логістичні та транспортні шляхи російських військових.

Ракетно-артилерійськими підрозділами за бойовий день виконано 271 вогневе завдання.

Водночас, при спробі проведення розвідки з подальшою атакою на Миколаївщині, вогнем зенітно-ракетного підрозділу знищено БПЛА типу «Форпост».

Повідомляється, що загальні підтверджені втрати ворога становлять: 66 військових, три танки Т-72, три гусеничні мінні загороджувачі, дві гаубиці «Мста-С», самохідна гаубиця «Гвоздика», мінометний комплекс «Сані», три одиниці автотехніки. У Чорнобаївці та Білогірці знищено звичайний і польовий склад боєприпасів.

«Корабельне угруповання ворожих сил в основній своїй масі продовжує переховуватися у ракетно недосяжних районах Чорного моря вздовж південного й південно-східного узбережжя Кримського півострова, а напоготові до нанесення ракетних ударів – два надводні й один підводний носій ракет типу «Калібр», яких заготовлено 20», - підсумували в командуванні.

Нагадаємо, що втрати російської армії на війні проти України сягнули 40 тисяч 70 військовослужбовців. За останню добу було ліквідовано близько 200 окупантів, найбільше на Криворізькому напрямку.

Також нагадаємо, що у середу, 27 липня, на правобережжі Херсонщини ЗСУ підірвали російський склад боєприпасів в окупованому селі Солдатське та знищили півсотні російських військових.

Згодом в селі Чорнянка Херсонської області ЗСУ підірвали вже другий за вечір склад російських боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: