Російські окупанти стягують додаткові сили на Херсонщину – секретар РНБО

Читать на русском
Ворог стягує максимальну кількість сил. На Херсонському напрямку почався дуже потужний рух їхніх військ.
Суспільне

Російські окупаційні війьска стягують додаткові сили на південь України до Херсонської області, проте ЗСУ рішуче націлені звільняти захоплені росією території.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі єдиного телемарафону.

Під час ефіру новин Данілова попросили прокоментувати слова президента Володимира Зеленського під час звернення до делегації американського Конгресу про те, що в України залишилося лише кілька тижнів, щоб повернути території, захоплені країною-агресором, перш ніж зробити це стане набагато важче.

Стало відомо, наскільки серйозно ЗСУ пошкодили Антонівський міст у ХерсоніПісля філігранних ударів українських військових проїзд по Антонівському мосту у Херсоні неможливий.

Секретар РНБО відповів, як він оцінює імовірність звільнення окупованих територій за наступні 3-6 тижнів.

«Ворог стягує максимальну кількість. На Херсонському напрямку почався дуже потужний рух їхніх військ, вони стягують додаткові сили. Я точно знаю, що наші війська будуть робити все, що від них залежить, щоб у ті терміни, які ставить президент, щоб вони в них вклалися. Хочу сказати, що в будь-якому випадку перемога буде за нами – тижнем раніше, тижнем пізніше. Усі заряджені на перемогу, націлені на те, щоб якомога скоріше вигнати ворога з нашої країни», - зазначив Данілов.

При цьому, він також зазначив, що наразі активізація у поставках зброї для України «є дуже потужною», а те, як українські захисники вміють цю зброю філігранно використовувати, можна було побачити на прикладі Антонівського мосту біля Херсона.

Напередодні Данілов зазначив, що ЗСУ можуть завдати удари по території росії, а саме по об'єктам, звідки здійснюються обстріли території України.

Нагадаємо, в ніч на 27 липня ЗСУ завдали удару по Антонівському мосту у тимчасово окупованому Херсоні. Про вибухи повідомляли місцеві ТГ-канали.

Сьогодні вранці стало відомо, що окупаційна влада Херсонської області перекрила рух Антонівським мостом, по якому вночі вдарили Збройні сили України. Проїзд по ньому неможливий.

19 липня українські військові завдали першого удару в районі Антонівського мосту. Міст отримав пошкодження, але залишився придатним до експлуатації. Правда, з його ремонтом у окупантів виникли труднощі, тому війська росії не могли переправляти по ньому озброєння та техніку.

Замість Антонівського мосту окупанти хочуть збудувати понтонну переправу в районі Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: