Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії

Читать на русском
Євробачення у 2023 році прийме Велика Британія. Але Україна, як переможець конкурсу 2022 року, автоматично вийде у Гранд-фінал.

Пісенний конкурс Євробачення у 2023 році все-таки відбудеться у Великій Британії.

Про це повідомляє Європейський мовний союз (EBU).

В EBU розповіли, що після рішення забрати в України право на проведення конкурсу, вони розглянули низку інших варіантів. У результаті було обрано Велику Британію, яка посіла друге місце у конкурсі 2022 року.

«Конкурс пісні Євробачення-2023 буде не в Україні, а на підтримку України. Ми вдячні нашим партнерам ВВС за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух та ще раз об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей світу, підтримки, уславлення різноманітності та таланту», – прокоментував голова правління «Суспільного» Микола Чернотицький.

В EBU зазначили, що Україна як країна-переможець Євробачення-2022 автоматично вийде до Гранд-фіналу майбутнього конкурсу. Крім того, організатори працюватимуть над розробкою та впровадженням українських елементів у шоу.

Нагадаємо, 17 червня в EBU оголосили, що Євробачення-2023 не зможе пройти в Україні з огляду на нинішні обставини з безпеки. Згодом організатори докладно пояснили своє рішення.

У Міністерстві культури заявили, що не згодні з тим, як було ухвалено це рішення, і вимагали додаткових консультацій.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, у свою чергу, заявляв, що Євробачення має пройти в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: