У Польщі не згодні з рішенням перенести Євробачення-2023 з України

Читать на русском
Польща не згодна з рішенням Європейського мовного союзу про позбавлення України права на проведення Євробачення-2023.
kalush_family

Польща не згодна з рішенням Європейського мовного союзу про позбавлення України права на проведення Євробачення-2023.

Про це йдеться у спільній заяві міністерства культури і національної спадщини РП та правління польського національного телеканалу TVP.

У Польщі підтримують позицію Києва щодо необхідності проведення з Україною переговорів з цього приводу.

«Ми запевняємо українського суспільного мовника у нашій постійній підтримці щодо пошуку такої організаційної моделі для проведення конкурсу «Євробачення 2023» наступного року, яка враховуватиме участь якомога більшої частки українських учасників і продюсерів, а також аудиторії з цієї країни», – йдеться у заяві.

Євробачення-2023: продюсер пояснив, за яких умов Україна зможе прийняти конкурсУкраїна не зможе провести Євробачення-2023, якщо в країні будуть бойові дії, заявив продюсер Ігор Кондратюк. У такому разі право на проведення конкурсу можуть надати країні, яка посіла друге місце.

Відомо, що відповідний документ підписали віцепрем’єр – міністр культури і національної спадщини Польщі Пьотр Глінський, а також голова та член правління TVP Яцек Курський і Матеуш Матишкович.

Нагадаємо, 17 червня було оголошено, що конкурс Євробачення у 2023 році не зможе пройти в Україні з огляду на нинішні обставини з безпекою. З великою ймовірністю, конкурс прийме Велика Британія.

Україна не погоджується з тим, як було прийнято рішення забрати проведення Євробачення у 2023 році – країну просто поставили перед фактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: