Україна не згодна з характером ухвалення рішення щодо Євробачення-2023 – Ткаченко

Читать на русском
Міністр культури Ткаченко заявив, що Україну без обговорення поставили перед фактом, що Євробачення-2023 у неї забирають. Україна вимагає провести додаткові переговори та змінити рішення.

Україна не погоджується з тим, як було прийнято рішення забрати проведення Євробачення у 2023 році – країну просто поставили перед фактом.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Україна не згодна з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли Євробачення – 2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні – надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу», – заявив Ткаченко.

Він сказав, що Україна вимагатиме змінити рішення, оскільки вважає, що зможе виконати усі взяті на себе зобов'язання. «Тому ми вимагаємо додаткових переговорів щодо проведення Євробачення 2023 року в Україні», – додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні було оголошено, що конкурс Євробачення у 2023 році не зможе пройти в Україні з огляду на нинішні обставини з безпекою. З великою ймовірністю, конкурс прийме Велика Британія.

Раніше продюсер Ігор Кондратюк попереджав, що Україна не зможе прийняти Євробачення, якщо в країні продовжуватимуться бойові дії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: