Український гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022

Читать на русском
Глядачі віддали нашій країні 439 балів і тим самим забезпечили їй перемогу в конкурсі. Друге місце з 312 балами посіла Сербія, третє - Британія з 283 балами
Фото з місця подійСкриншот

Український гурт Kalush Orchestra здобув нищівну перемогу на Євробаченні-2022, набравши сумарно за підсумками голосування журі та глядачів 631 бал.

Варто відзначити, що після голосування журі Україна посідала тільки четверте місце зі 192 балами. Однак глядачі віддали нашій країні 439 балів і тим самим забезпечили їй перемогу в конкурсі. Друге місце з 312 балами посіла Сербія, третє - Британія з 283 балами.

Україні в ході голосування журі та глядачів віддали свої 12 балів (максимальна оцінка) Італія, Франція, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Британія і ще 22 європейських держави. Україна свої 12 балів віддала британцям.

З перемогою українських музикантів привітав також президент Володимир Зеленський.

«Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме Євробачення! Третій раз у своїй історії. І вірю - не останній. Ми зробимо все, щоб одного разу учасників і гостей Євробачення приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякуємо за перемогу Kalush Orchestra і всім, хто віддав за нас свій голос! Упевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом» - написав він.

Kalush Orchestra - Stefania - LIVE - Ukraine 🇺🇦 - Grand Final - Eurovision 2022Eurovision Song Contest

Нагадаємо, що 14 травня стартував фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022. Цього року Україну на конкурсі представляє група Kalush Orchestra з композицією Stefania.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: