Україні не проводитиме Євробачення у 2023 році

Читать на русском
Євробачення 2023 року не проходитиме в Україні. Рішення було ухвалено через ситуацію з безпекою. Конкурс може пройти у Британії.

Пісенний конкурс Євробачення у 2023 році не зможе пройти в Україні з огляду на нинішні обставини з безпеки. З великою ймовірністю, конкурс прийме срібний призер – Велика Британія.

Про це йдеться у заяві Європейського мовного союзу (EBU).

В EBU повідомили, що з огляду на війну в Україні вирішили провести повну оцінку можливості провести Євробачення в нашій країні.

Український гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022Глядачі віддали нашій країні 439 балів і тим самим забезпечили їй перемогу в конкурсі. Друге місце з 312 балами посіла Сербія, третє - Британія з 283 балами

«Після об'єктивного аналізу керівна рада Євробачення з глибоким жалем дійшла висновку, що з огляду на нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення Євробачення, не можуть бути виконані», – йдеться у заяві.

В EBU зазначили, що «діляться своїм сумом та розчаруванням у зв'язку з тим, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні».

Відповідно до правил конкурсу, тепер EBU тепер почне переговори з країною, яка посіла друге місце – Великою Британією.

Нагадаємо, раніше продюсер Ігор Кондратюк попереджав, що Україна не зможе прийняти Євробачення у 2023 році, якщо в країні й надалі продовжуватимуться бойові дії. Організатори конкурсу не підуть на такий ризик.

До речі, гурт Kalush Orchestra, який виграв Євробачення-2022, продав на благодійному аукціоні кубок у вигляді кришталевого мікрофону. За нього віддали 900 тисяч доларів, гроші підуть на допомогу Збройним силам України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: