ЗСУ пошкодили всі контрольовані окупантами мости, які ведуть до Херсона – ISW

Читать на русском
Протягом минулого тижня українським бійцям вдалося пошкодити всі три мости до Херсону, які контролюють окупанти.

Протягом минулого тижня українським бійцям вдалося пошкодити всі три мости до Херсону, які контролюють окупанти.

Про це повідомили у американському Інституті вивчення війни (ISW).

Відомо, що ЗСУ в неділю, 24 липня, вдарили по мосту через дамбу Новокаховської ГЕС, пошкодивши дорогу. Проте, легковий транспорт ще може переїхати міст. Ворожі ЗМІ тоді стверджували, що Україна застосувала HIMARS для цього удару та ремонт мосту вже триває.

Замість Антонівського мосту: окупанти хочуть збудувати понтонну переправу в районі ХерсонаУ росіян виникли труднощі з ремонтом Антонівського мосту, тому вони опрацьовують питання щодо будівництва понтонної переправи в районі Херсона.

Як зазначили в ISW, на кадрах за 23 липня видно, як легкові автомобілі об'їжджають пробоїни, які залишили на Антонівському мості біля Херсона. На думку аналітиків, це свідчить про те, що ремонт Антонівського мосту може бути складнішим, ніж мосту в Новій Каховці.

Також, за даними ISW, у ніч проти 24 липня українські партизани підірвали підконтрольну росії залізницю поблизу Новобогданівки Запорізької області, за 30 км на північ від Мелітополя. На фото помітні розриви залізничного вузла, котрий відрізає Василівку та Токмак від магістрального залізничного шляху до Мелітополя.

«Українські офіційні особи повідомили, що російські війська використовують залізницю для транспортування техніки та персоналу з Мелітополя у напрямку Василівки та Токмака», – зазначили аналітики.

Раніше в ISW повідомили про те, що можна говорити про початок контрнаступу ЗСУ у Херсонській області.

Нагадаємо, за інформацією Інституту вивчення війни, отримання Україною HIMARS посіяло жах в інфопросторі Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: