ISW: Можна говорити про початок контрнаступу ЗСУ в Херсонській області

Читать на русском
За даними аналітиків, не варто розраховувати на своєчасне надходження інформації про хід бойових дій, темпи контрнаступу ЗСУ та ситуацію на фронті
Ілюстративне фотоGetty Images

Збройні Сили України або закінчують підготовку, або вже почали масштабний контрнаступ в Херсонській області. Неточності можуть бути пов'язані тільки з тим, що у відкритому доступі є обмежена кількість даних.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 23 липня.

Так, за даними аналітиків, не варто розраховувати на своєчасне надходження інформації про хід бойових дій, темпах контрнаступу ЗСУ і ситуації на фронті; з міркувань безпеки вона буде обмеженою і надходити з затримкою.

При цьому оперативний район між Херсоном і лінією фронту в області є переважно сільським, а його заселена частина - це невеликі населені пункти, звідки складно надати будь-які дані. Таким чином, ЗСУ можуть брати під контроль населені пункти, але жодних доказів цьому у відкритих джерелах не з'явиться. Тим більше не варто вірити даним, які публікують росіяни, оскільки у них немає стимулу повідомляти про перемоги, які здобули над ними ЗСУ.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Збройні Сили України повільно, крок за кроком, але просуваються по Херсонській області, деокуповуючи українські території. Російські окупанти нічого не можуть з цим вдіяти.

В ОПУ вважають, що після того, як Україна деокупує Херсон і викине з міста окупантів, в росії настане моральний надлом і моральна поразка у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: