У рф знайшли ще одну «недружню» країну: цього разу вже на Карибах

Читать на русском
Багамські острови і британські острови Гернсі та Мен, відтепер вважаються Кремлем недружніми до росії країнами.
Ілюстративне фото

Влада держави-агресора визнала «недружньою» країною Багамські острови на Карибах, а також британські острови Гернсі та Мен.

Про це повідомляє прес-служба уряду російської федерації.

Зазначається, що причиною включення цієї країни до «чорного списку» стала заборона влади Багамських островів на будь-які операції із Банком росії, міністерством фінансів країни-агресора та низкою кредитних організацій рф.

Крім того, до «недружніх країн» зарахували коронні володіння Великої Британії – Гернсі та Мен.

Ці острови постраждали через те, що підтримали санкції Лондона проти росії та її громадян і компаній.

У росії на початку березня прийняли список іноземних країн і територій, які здійснюють щодо рф та її громадян «недружні дії».

Згідно із указом президента рф, забороняються будь-які торгівельні угоди із фізичними та юридичними особами, які потраплять до так званого чорного санкційного списку. Також указ припиняє виконання росією зобов’язань навіть по уже існуючих контрактах.

Крім України, до списку увійшли країни Євросоюзу, Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія, Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Чорногорія Швейцарія та Японія.

Нагадаємо, що напередодні росія визнала Грецію, Данію, Словенію, Хорватію та Словаччину «недружніми» для себе іноземними державами.

Також, на думку американського генерала, наступними цілями збройної агресії росії можуть стати Грузія, Латвія, Литва та Естонія.

Пр цьому, американський дипломат Роберт Пірсон вважає, що путін хоче повернутися до кордонів імперської росії і зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: