«Газпром» розглядає можливість припинення постачання газу «недружнім країнам» – ЗМІ

Читать на русском
Російський Газпром опрацьовує можливість зупинення постачання газу недружнім країнам та оцінює наслідки.

Російський монополіст «Газпром» опрацьовує можливість повної зупинки постачання газу «недружнім країнам» та оцінює наслідки такого кроку.

Про це повідомляє російське видання «Комерсант» з посиланням на джерела.

Кулеба звернувся до ЄС: плата за газ у рублях буде допомогою у вбивстві українцівУ Міністерстві закордонних справ звернулися до країн Євросоюзу з попередженням не купляти російських газ за рублі.

Це відбувається на тлі того, що росія почала вимагати розраховуватися за газ у рублях. Найбільші європейські країни відповіли відмовою та тепер побоюються відключень. Учора, 30 березня, Німеччина та Австрія вже запровадили перший рівень надзвичайної ситуації у сфері газопостачання.

У «Газпромі» відмовилися обговорювати із виданням питання припинення постачання. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков також не став коментувати інформацію.

Поки що експорт російського газу до Європи залишається стабільним.

Нагадаємо, 23 березня володимир путін заявив, що оплата поставок російського газу на експорт до «недружніх країн» переводиться в рублі. Країни «Великої сімки» та Євросоюзу відмовилися виконати цю вимогу.

У кремлі заявили, що якщо Європа відмовиться платити за газ у рублях, росія не постачатиме його «безкоштовно».

Вчора з'явилася інформація про те, що росія все-таки готова приймати оплату за газ у євро, але запропонувала для цього вкрай неоднозначний механізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: