Які країни НАТО можуть стати ціллю росії – думка генерала США

Читать на русском
На думку генерала США, росія може спробувати анексувати території в Грузії та деяких країнах НАТО – Литві, Латвії та Естонії.

Росія загрожує безпеці НАТО. Цілями її збройної агресії можуть стати Латвія, Литва та Естонія.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку та Афганістану Марк Арнольд.

Де може початися конфлікт росії та НАТО: Politico назвало можливе місцеЯкщо путін вирішиться загострити конфлікт із НАТО, його першою метою може стати Сувалкський коридор уздовж литовсько-польського кордону. Захопивши його, росія відрізала б балтійські країни від їхніх союзників.

Російська агресія проти країн Альянсу, за його словами, може розпочати повільно – з кібератак, політичного втручання через інформаційні операції та спроби розпалити громадянські війни у західних країнах.

«А за цим, ймовірно, буде спроба росії анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії. НАТО може уникнути цього, продовжуючи ізолювати росію, підтримуючи демократичні системи НАТО та зміцнюючи свої конвенційні військові засоби стримування», – сказав Арнольд.

За словами генерала, в кожній війні є загроза ескалації, але він вважає, що всередині росії є сили, які б запобігли ініціюванню ядерної війни.

Нагадаємо, видання Politico писало, що якщо путін колись наважиться загострити конфронтацію з НАТО, то однією з його перших цілей може стати Сувалкський коридор.

На думку американського дипломата Роберта Пірсона, путін хоче повернутися до кордонів імперської росії та зміцнити свою військову присутність якнайдалі на захід. Його наступними жертвами можуть бути Естонія, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія та Молдова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: