ЄС засудив рішення росії розширити список «недружніх» країн

Читать на русском
Європейський союз засудив рішення росії додати Грецію, Данію, Хорватію, Словаччину та Словенію до списку недружніх країн.
Getty Images

Європейський союз засудив рішення росії додати Грецію, Данію, Хорватію, Словаччину та Словенію до списку «недружніх» країн.

Про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Зокрема, ЄС закликає росію відкликати подібні списки, адже такі дії можуть ще більше ускладнити відносини та привести до ескалації. В повідомленні наголошують, що перелік «недружніх країн» суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини 1961 року.

Крім цього, Боррель в черговий раз закликав кремль припинити збройну агресію проти України.

«ЄС закликає росію переглянути своє рішення та повністю дотримуватися Віденської конвенції. ЄС продовжує закликати рф негайно припинити агресію проти України та всі інші порушення міжнародного права, включаючи порушення її власних міжнародних зобов’язань», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у росії на початку березня прийняли список іноземних країн і територій, які здійснюють щодо рф та її громадян «недружні дії». Крім України, до списку увійшли країни Євросоюзу, Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія, Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Чорногорія Швейцарія та Японія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: