У Сенаті США підтримали резолюцію із закликом оголосити росію країною-спонсором тероризму

Читать на русском
Визнання росії спонсором тероризму поставить її в ряд з Іраном, КНДР, Кубою і деякими іншими країнами, які знаходяться під найжорстокішими санкціями
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Комітет з питань закордонних відносин Сенату США підтримав резолюцію, в якій міститься заклик до Державного департаменту визнати росію державою, яка спонсорує тероризм.

Про це повідомляє 24 червня Голос Америки.

Терор став для росії єдиною формою дій проти України та Європи – ЗеленськийУкраїна наполягатиме на тому, що потрібно нарешті визнати офіційно росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму. Це просто правдиво

У Сенаті окремо зазначають, що це лише резолюція із закликом. Фінальне рішення залишається за Держдепартаментом і адміністрацією президента США Джозефа Байдена, а сама резолюція - заклик до адміністрації, але не фактичне визнання росії спонсором тероризму.

Визнання росії спонсором тероризму поставить її в ряд з Іраном, КНДР, Кубою і деякими іншими країнами, які знаходяться під найжорстокішими санкціями.

Рада заборонила російську символіку та визнала рф державою-терористомВерховна рада в неділю, 22 травня, підтримала заборону символіки російських окупантів та визнала росію державою-терористом.

«Безсумнівно, що росія на чолі з володимиром путіним є державою-спонсором тероризму. Акт, який він вчинив, віддавши наказ наступу на Україну, був терористичним актом. Він воєнний злочинець і несе відповідальність за кожен злочин, вчинений від його імені, за кожне руйнування за кожне вбивство. Все, що було скоєно в Україні – на його відповідальності» - сказав виданню сенатор від Республіканської партії США Джеймс Ріш, висловивши також надію, що Державний секретар прислухається до заклику Сенату.

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що Сполучені Штати можуть офіційно визнати росію державою, яка спонсорує тероризм, вже наступного тижня. На голосування в Конгрес надійде відповідний законопроєкт.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков закликав світ визнати росію державою-терористом, а Парламентську асамблею НАТО – проявити лідерство і зупинити російську пропаганду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: