Світ однозначно визнає росію країною-терористом – Подоляк

Читать на русском
Весь світ готується до того, щоб визнати росію державою-терористом за її злочини проти цивільних осіб.
фото РБК-Україна

Весь цивілізований світ іде до того, щоб визнати росію державою-терористом. Той обсяг військових злочинів проти цивільних осіб, які рф публічно демонструє, вже занадто великий.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю «24 каналу».

Удар по Кременчуку став найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи – ЗеленськийПрезидент висловив співчуття рідним загиблих у Кременчуці та ще раз закликав українців переходити в укриття, якщо вони чують повітряну тривогу

«Я думаю, що світ до цього поступово прийде. Маю на увазі цивілізований світ, адже є такі країни на кшталт КНДР та Сирії, які взагалі по-іншому дивляться на людське життя. Вони вважають, що заради примарних цілей можна вбити певну кількість людей. Зрозуміло, що вони підтримуватимуть росію, бо вважають, що вона має право зайти до суверенної України та вбивати у будь-якій кількості наших людей. Однак цивілізований світ однозначно йде до визнання росії країною-терористом», - сказав він.

Подоляк підкреслив, що росія країна-вбивця, країна-терорист має бути визнана такою юридично, адже це матиме наслідки, зокрема, економічні. У той же час вони також будуть і для країн, які не дотримуються санкцій проти росії.

«Це шлях до того, щоб росія набула певних юридичних статусів, які потім дозволять внести все це в судовому розгляді та довести злочини в масштабі, який матиме дуже великі наслідки як для економіки, так і для особистих кар'єр людей, які приймають рішення в росії», – пояснив радник голови ОПУ.

Нагадаємо, Верховна рада 22 травня підтримала заборону символіки російських окупантів та визнала росію державою-терористом.

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав світ визнати росію державою-терористом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: