Скільки колаборантів і зрадників затримали в Лисичанську: Гайдай озвучив цифру

Читать на русском
Особливу огиду викликає факт, що ці люди приходили брати гуманітарну допомогу і, не покидаючи гуманітарного штабу, передавали росіянам розвіддані
Ілюстративне фотоFacebook

У Лисичанську в Луганській області України понад 50 осіб підозрюються у колабораціонізмі та зраді Батьківщини - ці люди передавали дані про Збройні Сили України російським окупантам.

Про це написав керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму Facebook.

Паспорти рф в окупованих Херсоні та Мелітополі видаються, як квиток для втечі – ЗеленськийКартина роздачі російських паспортів - це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти, коли ВСУ деокуповуватиме території

«СБУ з поліцейськими провели в Лисичанську комплексну перевірку осіб, з яких, можливо, «зливалася» інформація щодо наших військових. Показово, що російські агенти передавали дані через супутникову мережу Starlink. Саме такі встановлені у всіх наших гумштабах» - повідомив він.

Гайдай зазначив, що правоохоронці перевірили понад 50 осіб, які активно ділилися інформацією з російськими каналами відомої спрямованості в Telegram. Фактично, їх дії могли сприяти проведенню розвідувальної та підривної діяльності в інтересах російських окупантів. Особливу огиду викликає факт, що ці люди приходили брати гуманітарну допомогу і, не покидаючи Гуманітарного штабу, передавали росіянам розвіддані.

«Приходили, брали гуманітарку, просили допомогу, отримували її та, не виходячи зі штабу, зраджували Україну. Знали, що своїми діями вбивають і руйнують. За що ви здавали своїх? СБУ вже виявили канали зв'язку представників окупантів з так званими коригувальниками вогню» - обурився губернатор.

Російські гауляйтери Херсонщини знову намагаються готувати псевдореферендум в області – ОВА6 червня окупанти та їхні посіпаки провели в окупованій будівлі Херсонської облдержадміністрації нараду. У нараді брало участь близько 70 осіб

За підсумком діяльності українських правоохоронців в проросійському сегменті Telegram почалася істерика - російські пропагандисти та розвідники навперебій попереджають свою агентуру відкритим текстом про те, що в Лисичанську дуже професійно працює СБУ й агентурі росіян потрібно тимчасово залягти на дно, щоб не потрапити до рук державної безпеки.

Нагадаємо, в ОПУ зазначили, що колаборанти, які знаходяться на півдні України повинні знати, що стають законною метою для українських спецслужб.

Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відкрило 480 кримінальних справ за підозрою в колабораціонізмі, зраді Батьківщині та державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: