Гарантії рф щодо експорту зерна вважаються не дійсними – Подоляк

Читать на русском
Гарантії країни-агресора щодо експорту зерна з України вважаються недійсними, є лише гарантії від Туреччини, над якими нині триває робота.

Гарантії країни-агресора щодо експорту зерна з України вважаються недійсними, є лише гарантії від Туреччини, над якими нині триває робота.

Про це повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк під час телемарафону в четвер, 21 липня.

«Немає російської федерації, брехлива федерація - це мені здається було б правильніше називати її в юридичному сенсі. Тому жодні там гарантії, які можуть дати комусь в росії не вважаються дійсними і ми на них не звертаємо уваги. Є гарантії від Туреччини і через них ми працюємо», - заявив він.

За його словами, ніхто не піде на послаблення режиму в Чорноморській акваторії, якщо Україна матиме проблеми. Якщо росія використовує будь-яку можливість для того, аби завдати шкоди Україні, то переговори припиняться.

Кулеба про розблокування українського зерна: Не розумію, навіщо путіну це потрібноПутін може погодитися на розблокування українського зерна лише для того, щоб показати країнам Африки та Азії, що він врятував їх від голоду та зростання цін на продовольство, вважає Дмитро Кулеба.

Переговори з росією, за словами Подоляка, є технічними.

«Це скоріше технічні переговори, на яких розробляється технічний документ, який регламентуватиме процедуру експорту українського зерна», - заявив він, додавши, що переговори важливі для України, оскільки посередниками виступають Туреччина, яка має забезпечити логістику, та міжнародний інститут, який має мандат на те, аби спостерігати за всім, ООН.

«Для України в даному випадку будь-які слова, пропозиції, все пропагандистське, що декларує росія не існує. Ключове для України – це безпечний маленький фарватер, через який можна зробити технічні регламентні роботи», – заявив Подоляк.

Нагадаємо, згідно з планом експорту українського зерна, попередньо узгодженого минулого тижня на переговорах у Стамбулі, вивіз здійснюватиметься через три українські порти і контролюватиме група під егідою ООН.

13 липня у Стамбулі відбулися переговори щодо відновлення експорту українського зерна. За словами генсека ООН Антоніу Гутерріша, остаточних домовленостей може бути досягнуто цього тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: