The New York Times: Україна частково розміновує порти заради експорту зерна

Читать на русском
З метою забезпечення безпеки суден-зерновозів їх прохід в міжнародні води забезпечать український військово-морський флот та берегова охорона
Ілюстративне фотоusm.media

Україна погодилася зняти частину мінних загороджень, встановлених біля портів на півдні країни після повномасштабного вторгнення росії наприкінці лютого. Розмінування буде проводитися в рамках домовленостей про експорт зерна, і воно буде частковим.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Відзначається, що з метою забезпечення безпеки суден-зерновозів їх прохід в міжнародні води забезпечать український військово-морський флот та берегова охорона. Вже в морі іноземні екіпажі направлять кораблі в Стамбул; після приходу туди судна зможуть потрапити у свої кінцеві пункти призначення.

Що стосується перевірки суден, які будуть слідувати в українські порти, це забезпечить Туреччина. У Стамбулі з цією метою буде діяти центр управління для спостереження за операцією.

Нагадаємо, згідно з планом експорту українського зерна, попередньо узгодженим минулого тижня на переговорах у Стамбулі, вивезення здійснюватиметься через три українські порти і контролюватиметься групою під егідою ООН.

У п'ятницю, 22 липня, Україна, рф, ООН і Туреччина підпишуть угоду про «зерновий коридор» через Чорне море.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: