Заходу дешевше дати Україні ППО, ніж постійно латати економіку – Зеленський

Читать на русском
Щомісячний дефіцит бюджету України, викликаний російським ракетним терором, становить п'ять мільярдів доларів. Заходу дешевше дати Україні потужне ППО, ніж постійно спонсорувати її бюджет
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Західним країнам значно дешевше передати Україні засоби протиповітряної оборони, створивши потужну систему ППО, ніж підтримувати українську економіку грошима, поки вона зазнає збитків через російський ракетний терор.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Зеленський зазначив, що поставки нової сучасної зброї, хоча і важливі для бойових дій безпосередньо на фронті, але тільки там вони та зможуть вплинути на ситуацію. Для комплексної зміни потрібні також системи ППО для захисту українських міст і важливих об'єктів. Щомісячний дефіцит бюджету України, викликаний в тому числі російським ракетним терором, становить п'ять мільярдів доларів, шість мільйонів українців виїхали з країни. Заходу дешевше дати Україні потужне ППО, ніж постійно спонсорувати її бюджет.

«Чому економіка не працює? Тому, що люди за кордоном, жінки та діти. Жінка, яка повертається з дитиною, поки її чоловік бореться, повинна вийти на роботу. Але всі бояться відправляти дітей до школи через ракети» - додав він.

Тим часом українські військовослужбовці сил Протиповітряної оборони України з кожним днем працюють все ефективніше. Відсоток перехоплених і збитих російських ракет, за допомогою яких окупанти намагаються завдавати ударів по українських містах, зростає.

Нагадаємо, за даними розвідки, російська армія на сьогодні використовувала більше половини своїх запасів високоточного озброєння, які були до війни. Але у рф залишилося ще багато так званих радянських запасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: