ППО України з кожним днем перехоплює все більше російських ракет – Данілов

Читать на русском
Україна незабаром отримає від західних партнерів авіацію. Також Україна стала отримувати від Заходу значно більше зброї
Ілюстративне фотоobozrevatel.com

Українські військовослужбовці сил Протиповітряної оборони України з кожним днем працюють все ефективніше. Відсоток перехоплених і збитих російських ракет, за допомогою яких окупанти намагаються завдавати ударів по українських містах, зростає.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Національного телемарафону.

Данілов зазначив, що твердження про нібито недієвість української ППО - це дурниця і неправда.

Україна веде переговори про отримання сучасної ППО NASAMS для ефективного захисту небаNASAMS - зенітно-ракетний комплекс середньої дальності. Його основне призначення - протиповітряна оборона, знищення повітряних цілей на середніх і малих висотах.

«По-перше, я б не говорив, що наша система ППО не дуже дієва, з урахуванням тієї кількості обстрілів які ми маємо від агресора. Сьогодні у нас відбулося засідання ставки Верховного Головнокомандувача, президенту звітували наші військові. Я можу сказати, що той відсоток, скільки збивають наші військові ракет, він з кожним днем збільшується. Тому, що ми вже розуміємо яким чином треба це робити. Якщо хтось вважає, що можна теоретично десь вчитися, війна це така штука, яка вчить вас практично, а не в теорії. Те що стосується неба, то це літаки та ППО» - сказав він.

Данілов додав, що Україна незабаром отримає від західних партнерів авіацію. Також Україна стала отримувати від Заходу значно більше зброї, при цьому озброєння не радянське старе, а новітнє і сучасне, яким озброєні безпосередньо країни НАТО.

NASAMS і ракети для HIMARS: США виділили Україні новий пакет військової допомогиКрім ППО та боєприпасів для РСЗВ, Україна в новому пакеті отримає велику кількість снарядів для 155-мм артилерії

«Якщо і далі буде продовжуватися така допомога і ми будемо отримувати все більше і більше сучасної зброї, більше того наші військові її освоять. Опанують дуже швидко, наші хлопці та дівчата дуже кмітливі в цьому питанні. Я хочу сказати, що ми будемо мати надію, що та перевага, яка вже потроху починається за нашими військами закріплюватися, воно буде все більше і ще раз більше» - додав він.

Нагадаємо, за даними розвідки, російська армія на сьогодні використовувала більш ніж половину своїх запасів високоточного озброєння, які були до війни. Але у рф залишилося ще багато так званих радянських запасів.

В останні кілька тижнів росіяни почали бити по наземних цілях в Україні зенітними ракетами з комплексу С-300. Основне призначення яких - знищення повітряних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: