Україна веде переговори про отримання сучасної ППО NASAMS для ефективного захисту неба

Читать на русском
NASAMS - зенітно-ракетний комплекс середньої дальності. Його основне призначення - протиповітряна оборона, знищення повітряних цілей на середніх і малих висотах.
ЗРК NASAMSфото: Еспресо

Отримання Україною норвезького зенітно-ракетного комплексу ППО середньої дальності NASAMS дозволить серйозно посилити захист повітряного простору від ракет рф. Наразі влада вже веде переговори щодо цього питання з виробником.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Згідно з його словами, існує черга на закупівлю цих комплексів і оскільки не було заявки України, багато комплексів Україна не може отримати.

Повітряна тривога: у ЗСУ пояснили, як визначаються регіони, в яких вмикається сиренаПовітряна тривога включається на ділянці, яка вважається небезпечною, і по якій може бути завдано удару. За типом запущеної ракети чи літака обчислюється спеціальний алгоритм.

При цьому, позитивне рішення США, які виробляють ракети для цієї системи, та норвезького виробника, дає «зелене світло» для України.

Ігнат нагадав, що робота Повітряних сил в умовах війни має свою специфіку, адже потрібно постійно переміщатися, щоб уникати ракетного обстрілу.

«Повітряні сили працюють в умовах війни з новими підходами та в умовах, коли потрібно постійно переміщатися, постійно уникати ракетних атак ворога. Розвідка ворога працює. У таких умовах сьогодні працює українська ППО. Ефективно? Безумовно, ефективно», - зазначив він.

Водночас, Ігнат наголосив, що Україна не може існувати без прикриття з повітря. Він підкреслив, що в першу чергу необхідно захистити українців від ракетних атак, оскільки передача винищувачів, літаків це не швидкий процес, однак їх незабаром мають отримати.

Нагадаємо, що США виділили Україні новий пакет військової допомоги з NASAMS і ракетами для HIMARS.

Також нагадаємо, раніше Німеччина публічно показала перелік зброї, яка буде поставлена Збройним силам України. У списку зокрема є комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM.

Напередодні Зеленський обговорив із сенаторами США постачання сучасних систем ППО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: