Скільки запасів сучасних ракет уже використала росія: відповідь ГУР

Читать на русском
Російська армія використала більше половини своїх запасів високоточного озброєння, які були до війни. Але в рф залишилося ще багато так званих радянських запасів.

Російська армія на сьогоднішній день використала більше половини своїх запасів високоточного озброєння, які були до війни. Але в Росії залишилося ще багато так званих радянських запасів.

Про це заявив на брифінгу представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

Втрати російської армії наближаються до 39 тисяч вбитихЗ 24 лютого загальні втрати особового складу російських військ в Україні орієнтовно становлять 38 850 осіб.

«Що стосується високоточного, як заявляє рф, озброєння – систем Іскандер, Калібр, крилатих ракет повітряного базування, то, за нашими підрахунками, на сьогоднішній день використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни», - сказав Скібіцький.

За його даними, найбільше використано балістичних ракет до комплексу Іскандер, адже застосування цих ракет вже давно не фіксували. Скібіцький припускає, що це пов'язано із санкціями проти росії, оскільки багато складових цієї ракети були іноземного виробництва.

«Але є великі запаси старого радянського озброєння – це крилаті ракети Ха-22, які вже двічі застосовувалися з території Білорусі, інші крилаті ракети, набір реактивних снарядів Смерч, Ураган, авіаційні бомби. Порахувати, що там у них залишилося, - дуже складно», - додав він.

Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки ЗСУMedia Center Ukraine - Ukrinform

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков упевнений, що війну можна завершити до кінця року.

В ОПУ пообіцяли, що переломлять хід війни проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: