Авіація росії вже більше двох місяців не входить до зони дії української ППО

Читать на русском
Вже 2,5 місяці авіація росії не заходить у зону дії протиповітряної оборони України – ворог змінив свою тактику, оскільки боїться втрат.

Вже 2,5 місяці авіація росії не заходить у зону дії протиповітряної оборони України – ворог змінив свою тактику, оскільки боїться втрат.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Ми всі бачимо крилаті ракети, які літають, більшість із них радянського виробництва. Тобто ми розуміємо, що запаси тануть. Ми не можемо стверджувати, що вони економлять. Мабуть, що так. Тактика протягом 2,5 місяця залишається такою, якою була, - вони діють з-за меж території України, вони не входять до зони нашої протиповітряної оборони, тому що не хочуть бути збитими», - розповів Ігнат.

Окупанти використовують авіацію лише на передовій, де тривають інтенсивні бойові зіткнення.

«Там працюють ворожі вертольоти та ударна авіація, яка завдає ударів безпосередньо поблизу бойових дій», - каже Ігнат.

Водночас він зазначив, що українську авіацію також залучено на лінії фронту.

«Наша ударна авіація - бомбардувальники, штурмовики, вертольоти армійської авіації щодня працюють на лінії фронту, а також у глибині оборони противника, завдаючи ударів по військах, техніці, а також по тилових пунктах управління, складах боєприпасів, тощо», - додав представник Повітряні сили.

Раніше Резніков повідомив про те, що Україні буде потрібна своя власна система протиповітряної та протиракетної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: