У Мінфіні підрахували, скільки допомоги може отримати Україна до кінця року

Читать на русском
До кінця поточного року Україна може отримати від іноземних партнерів 17 мільярдів доларів фінансової допомоги з урахуванням уже одержаних коштів.
Слово і діло

До кінця поточного року Україна може отримати від іноземних партнерів 17 мільярдів доларів фінансової допомоги з урахуванням уже одержаних коштів.

Про це повідомив голова Мінфіну Сергій Марченко під час телемарафону.

Нововведення від НБУ: що буде з курсом та які можуть бути ризики для економікиНБУ скасував обмеження на встановлення курсу в банках для готівкової валюти. Слово і діло розбиралось, якими можуть бути ризики для економіки.

«Цього місяця отримаємо або очікуємо понад 3 млрд доларів. До кінця року плануємо отримати від 16 млрд. доларів до 17 млрд. доларів з урахуванням уже минулих траншів», - заявив Марченко.

За словами очільника Мінфіну, уряд намагається утримувати щомісячний дефіцит бюджету в межах 5 мільярдів доларів та поступово знижує цей показник. Також міністр додав, що наразі припинити фінансування державного бюджету Національним банком за рахунок викупу військових облігацій неможливо.

«Військову кампанію ми можемо фінансувати або за рахунок податків, або за рахунок викупу облігацій Нацбанком. Це тимчасово вимушений крок за умов, коли ми воюємо», - пояснив міністр.

Раніше радник президента повідомив, що Україні щомісяця потрібно 9 млрд. доларів для покриття дефіциту бюджету.

Також ЗМІ повідомляли, що Україна вимагає відстрочки платежів за державним боргом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: