На трьох напрямках війська рф завдали авіаударів, ЗСУ відбили два наземні штурми – Генштаб

Читать на русском
Минулої доби російські окупанти завдали авіаударів по населеними пунктами на Авдіївському, Бахмутському та Харківському напрямках.

Минулої доби російські окупанти завдали авіаударів по населеними пунктами на Авдіївському, Бахмутському та Харківському напрямках. При цьому в районі Лисичанська та Слов'янська ЗСУ відбили наступ противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook вранці 2 липня.

NASAMS і ракети для HIMARS: США виділили Україні новий пакет військової допомогиКрім ППО та боєприпасів для РСЗВ, Україна в новому пакеті отримає велику кількість снарядів для 155-мм артилерії

Так, на Харківському напрямку підрозділи супротивника зосереджують зусилля на сковуванні дій наших військ та недопущенні подальшого просування. З метою повернення втрачених позицій ворог веде штурмові дії у напрямку Кочубеївка – Дементіївка. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Золочів, Російська Лозова, Хрестище, Перемога, Дементіївка, Верхній Салтів, Молодова, Старий Салтів, Коробочкіно, Замулівка, Велика Бабка, Волобуївка та Малинівка.

РФ завдала авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Прудянки та Мосьпанового.

На Слов'янському напрямку ворог веде оборонні бої. Також штурмував Богородичне, успіху не мав. Обстріляв із артилерії кілька районів.

На Краматорському напрямку обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Білогорівки, Маяків та Донецького, а на Лисичанському – Золотарівки та Верхньокам'янського. У напрямку останнього вело наступ, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії недалеко від Вершини, Бахмута та Спірного. Також ворог завдав авіаударів у районі населеного пункту Вершина.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали з артилерії різних калібрів райони населених пунктів Шуми, Нью-Йорк, Залізне, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар'їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Шевченко. Ворожі авіаційні удари зафіксовані поблизу Новобахмутівки та Авдіївки.

На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, у збройних силах республіки Білорусь продовжено термін проведення мобілізаційного навчання до 9 липня. У рамках їх проведення через військові комісаріати Гомельської області продовжується вручення повісток. Крім того, лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни.

На Сіверському напрямку з метою прикриття кордону у Брянській та Курській областях противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп. Агресор зазнав вогняної поразки артилерією позицій сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування підрозділів сил оборони України. Вів обстріли неподалік Партизанського, Кобзарців, Прибузького, Таврійського, Степової Долини, Посад-Покровського, Трудолюбівки, Миколаївки, Потьомкіного та Лупаревого.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту росії продовжує блокувати морські комунікації і веде розвідку. У готовності до ракетних ударів по об'єктах на території України в морі перебувають два кораблі.

Нагадаємо, сьогодні вранці війська рф завдали ракетних ударів по Харкову та Миколаєву.

Також повідомлялося, що російські окупанти бояться опору місцевого населення, яке наростає зокрема у Херсонській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: