Росія використовує на війні проти України контрабандну зброю від Іраку – The Guardian

Читать на русском
Росія за допомогою іранських мереж контрабанди отримує зброю та техніку з Іраку для ведення війни в Україні.
Фото: AFP

Росія отримує боєприпаси та військову техніку з Іраку для ведення бойових дій в Україні за допомогою іранських мереж контрабанди зброї.

Про це пише The Guardian з посиланням на іракських бійців, що підтримуються Іраном, і регіональні розвідувальні служби, які в курсі справи.

Так, до росії з Іраку було відправлено РПГ та протитанкові ракети, а також реактивні системи залпового вогню бразильської розробки.

Влада Тегерана подарувала росії ракетний комплекс Bavar 373 іранського виробництва, який схожий на російський С-300.

Війна росії в Україні заснована на тактиці, яку вона використовувала в Сирії – WPМетоди ведення війни в Україні нагадують тактику, яку росія використовувала у Сирії. Особливо це стосується блокади міст. Ситуація у Маріуполі вже багатьом нагадує Алеппо.

Видання пише, що використання злочинного світу, який займається незаконним обігом зброї, означатиме різке зрушення в російській стратегії, оскільки Москва змушена спиратися на Іран, свого військового союзника в Сирії після нових санкцій, введених через напад на Україну.

РПГ та протитанкові ракети, що перебувають у власності групи шиїтів Хашд аш-Шаабі, були доставлені до Ірану через прикордонний перехід Саламджа 26 березня, де вони були отримані іранськими військовими та доставлені в росію морем.

Крім того, 1 квітня Хашд аль-Шаабі також розібрала та відправила до Ірану частинами дві реактивні системи залпового вогню Astros II бразильської розробки, відомі в Іраку як ліцензійна версія Sajil-60.

Три вантажні судна, здатні перевозити такі вантажі – два під російським прапором та одне під іранським – перетнули Каспійське море з іранського порту Бендер-Ензелі в Астрахань.

Нагадаємо, у росії реорганізували систему управління угрупуванням вторгнення в Україну. Тепер ним командує генерал Олександр Дворніков, який має великий досвід операцій у Сирії.

Але у Білому домі вважають, що стратегічний провал путіна не може бути виправлений простою зміною командування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: