Затримано коригувальника авіаудару по мосту на Запоріжжі – СБУ

Читать на русском
СБУ затримала корегувальника вогню російських військових. За його наведенням окупанти завдали авіаудару по мосту в Запорізькій області.

Служба безпеки затримала корегувальника вогню російських військових. За його наведенням окупанти завдали авіаудару по мосту в Запорізькій області та вдарили по позиціях ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 8 липня.

Погрожує довічне ув'язнення: затримали коригувальника ворожих обстрілів по ХарківщиніСБУ викрила місцевого жителя Харкова, який займався розвідкою на користь рф - злочинцеві загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

«Служба безпеки затримала уродженця Запорізької області, який був завербований ФСБ через закриту проросійську групу в одному з найпопулярніших месенджерів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, чоловік був ігроманом і мав великі борги, тому легко погодився «підзаробити».

Так, російські спецслужби цікавилися у нього даними щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також розміщення об'єктів критичної інфраструктури та військових частин.

«Інформатор хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із «замовником»: після завдання авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області, він особисто перевіряв точність влучення і передавав куратору координати для повторного удару», - повідомляють у СБУ.

Крім того, шпигун передав ворогові дані про розміщення передових позицій ЗСУ у Дніпропетровській області, куди окупанти завдали масованих артилерійських ударів.

«ФСБ хотіла посилити вербування агента під час передачі грошей. Тому було призначено зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої «послуги» зрадник розраховував отримати 20 тисяч гривень», – з'ясували у СБУ.

СБУ затримала агента під час спроби перебратися на окуповану територію України. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) КК. Його взято під варту.

Нагадаємо, раніше було затримано агента ФСБ, який готувався коригувати удари по Миколаєву.

Також силовики затримали агентів ГРУ, які збирали дані щодо оборони Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: